Procesoptimering, en vanskelig disciplin

00’erne ringede, og de vil have deres procesoptimeringer tilbage, god artikel, der også beviser hvorfor forandring er så svært at de fleste allerede fejler fra – Go!

Læs @Henrik Naundrup Vester vurdering af Ditte Enevoldsens artikel. Ditte har skrevet en god og i sin kerne helt rigtig artikel om proces optimering eller organisationsforandring, men i processen falder hun også i den fælde de fleste af os nu og da befinder os i, nemlig antagelsen at forandring er én disciplin og at statements ofte kan virke selvmodsigende.

  • Topstyring er skidt, jo! – men topledelse der ikke viser retningen for forretningen, herunder forandringsstrategier er en af hovedårsagerne til at forandringsprojekter fejler.
  • Compliance er kontrol, Uhm! – men uden kontrol får kunderne ikke den kvalitet og sikkerhed de efterspørger og samfundet bliver snydt for bl.a. indtægter.
  • Best-practice hører ikke hjemme i en kompleks virkelighed, Jo! – men uden forståelse af best-practice er der fri leg og højdespring uden overligger.

Men når man dykker ned under de hurtige statements, så rammer Ditte efter min mening spot on på et helt centralt område, nemlig at forandringer skal kunne initieres af de medarbejdere, der oplever dårlige kunderejser og/eller ineffektivitet fra første række, samt har erfaring med virksomhedskulturen, kunder, produkter, produktion og den videst mulige værdikæde. Og ikke drives af udefra kommende konsulenter med generalist proces indsigt fra f.eks. teknologi og metodikker som Lean, Agile og/eller Six Sigma.

Summen af mine erfaringer er at friheden til at reagere og optimere nedenfra, kræver en coach der kan sætte et stærkt og ultra diverst hold med en kerne af intern erfaring og stakeholders, samt interne eller eksterne specialister, der kan levere fakta baseret indsigt (data og proces analyse), teknologiforståelse (masterdata og arkitektur), metodik og projekt erfaring (Lean, Agil etc.), Kvalitet og Compliance indsigt og ikke mindst et topledelsesmandat til at forandre, samt til at fejle nu og da. Læs Ditte Enevoldsens artikle her: https://finans.dk/debat/ECE12773637/00erne-ringede-og-de-vil-have-deres-procesoptimeringer-tilbage/?ctxref=ext

Scroll to Top

Would you like to learn more about process mining
or sign up for a free 30-day trial?

Send us a message

Would you like to learn more about process mining
or sign up for a free 30-day trial?

Send us a message

We use cookies to give you the best experience. By using our site, you accept the use of cookies.